Toegankelijkheid

Skip to main content

Helft millennials wil baan met flexibele werktijden

17 april 2019

Van de millennials vindt 54% het belangrijk tot zeer belangrijk als zij in een nieuwe baan hun eigen werkuren kunnen bepalen. Bijna hetzelfde percentage van de ondervraagden (geboren tussen 1980 en 2000) geeft bij hun werk de voorkeur aan meer flexibiliteit en in mindere mate aan sociale zekerheid. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend millennials door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van maaltijdbezorger Deliveroo Nederland.

Flexibiliteit staat hoger op de agenda bij de keuze voor een bijbaan dan bij een fulltime baan, wanneer respondenten gevraagd wordt naar hun voorkeuren. Bij de keuze voor een bijbaan vinden millennials de nabijheid van de locatie (46%), goede verdiensten (46%), leuk en afwisselend werk (35%) en flexibel werkschema (33%) het belangrijkst, bij de keuze voor een ideale baan staan de verdiensten en een de goede balans tussen werk en privé hoger op de agenda.

31% van alle respondenten vindt dat technologie een positieve invloed heeft op werk. Opvallend is dat significant meer werkende millenials denken dat technologie een positieve impact heeft op werk, dan de mensen die nog nooit gewerkt hebben (57% van de mensen die parttime werken versus 18% van de mensen die nooit gewerkt hebben).

Bron: De Telegraaf, 16.04.2019


Vragen?
Jeroen Senster

Email j.senster@motivaction.nl
Functie Principal Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 112 909 67


Gerelateerde artikelen

Organisaties worstelen met feedback

Ester Koot
25 juli 2019

Supermarkt favoriete winkel om energiezuinige lampen in te leveren maar nog onvoldoende bekend

Cecilia Keuchenius
16 mei 2018

De baas vindt dat we ons best wat sneller ziek mogen melden

Kevin Hengstz
04 april 2018

Nederlanders maken zich meer zorgen om terrorisme

Cecilia Keuchenius
15 november 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved