Toegankelijkheid

Skip to main content

Helft millennials wil baan met flexibele werktijden

17 april 2019

Van de millennials vindt 54% het belangrijk tot zeer belangrijk als zij in een nieuwe baan hun eigen werkuren kunnen bepalen. Bijna hetzelfde percentage van de ondervraagden (geboren tussen 1980 en 2000) geeft bij hun werk de voorkeur aan meer flexibiliteit en in mindere mate aan sociale zekerheid. Dat blijkt uit onderzoek onder duizend millennials door onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van maaltijdbezorger Deliveroo Nederland.

Flexibiliteit staat hoger op de agenda bij de keuze voor een bijbaan dan bij een fulltime baan, wanneer respondenten gevraagd wordt naar hun voorkeuren. Bij de keuze voor een bijbaan vinden millennials de nabijheid van de locatie (46%), goede verdiensten (46%), leuk en afwisselend werk (35%) en flexibel werkschema (33%) het belangrijkst, bij de keuze voor een ideale baan staan de verdiensten en een de goede balans tussen werk en privé hoger op de agenda.

31% van alle respondenten vindt dat technologie een positieve invloed heeft op werk. Opvallend is dat significant meer werkende millenials denken dat technologie een positieve impact heeft op werk, dan de mensen die nog nooit gewerkt hebben (57% van de mensen die parttime werken versus 18% van de mensen die nooit gewerkt hebben).

Bron: De Telegraaf, 16.04.2019


Vragen?
Jeroen Senster

Email
Functie Principal Research Consultant
Telefoon +31 (0)6 112 909 67


Gerelateerde artikelen

11% van Nederlanders ervaart partnergeweld tijdens coronacrisis

Cecilia Keuchenius
10 september 2020

Goed communiceren met medewerkers belangrijker dan ooit tevoren

Ester Koot
09 juli 2020

Hoe kun je inspelen op de wensen van vakantiegangers in eigen land?

Maartje Rooker
13 oktober 2020

KNGU - Persona's voor duiding van interesses en behoeftes

Jeroen Senster
22 januari 2018
Neem contact met ons op



Copyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency