Toegankelijkheid

Skip to main content

Leer M-select kennen! Wij spraken projectmedewerker Okke

21 februari 2023

Onze onderzoekers zijn altijd benieuwd naar de drijfveren en het gedrag van respondenten. Door middel van kwalitatief en kwantitatief onderzoek halen zij de onderste steen boven. Maar wie zijn de gezichten achter M-select? De medewerkers die onze onderzoekers ondersteunen door de juiste respondenten te werven. Vanochtend spraken wij met Okke de Vries (23), projectmedewerker bij M-select.   

 

Wie is Okke en waarom wilde je aan de slag bij Motivaction/M-select?

Mijn naam is Okke en als student Politicologie woon ik in Amsterdam. Dankzij een minor Data Science kan ik allerlei onderzoeksmethoden toepassen op de computer. Naast mijn studie verdiep ik mij ook in onderzoek, want ik werk met veel plezier bij M-select!

Sinds september ben ik projectmedewerker bij M-select. In mijn studie en eerdere werk als student-assistent aan de VU richtte ik mij vooral op kwantitatief onderzoek. M-select richt zich op kwalitatief onderzoek en dat trok mij aan, omdat ik mezelf graag ontwikkel en iets nieuws leer. Zo sta ik in direct contact met de respondenten, in plaats van dat ik ze leer kennen aan de hand van data. Ik vond M-select omdat mijn vader als vroegere klant van Motivaction vertelde over de organisatie. Zodoende heb ik de website bekeken en zag ik functies die betrekking hadden op kwalitatief onderzoek.

 

Hoe verliep de sollicitatieprocedure? 

Deze bestond uit twee gesprekken en waren voor mij heel verhelderend. Het eerste gesprek was met Damiano, hoofd HR, en Amber, de teamleider van M-select. Ik kreeg veel informatie over de functie en ze bevestigden ook direct mijn interesse. Ik moest een voorwerp meenemen dat iets over mij vertelde. Ik had een keeperhandschoen meegenomen, omdat ik in een vriendenteam voetbal. Deze handschoen staat symbool voor dat ik bereid ben om nieuwe dingen te leren. Ik ben namelijk pas een paar jaar geleden begonnen als keeper.

Het tweede gesprek was met mijn collega’s Eline en Yael. Zij vertelden me over de projecten bij M-select en wat mijn rol daarin zou worden. M-select doet zo veel uiteenlopende projecten dat ik verbaasd was over hoe veel erbij komt kijken.

 

Kun je M-select en jouw functie omschrijven?

Ik ben projectmedewerker en in die rol ben ik verantwoordelijk voor respondentenwerving binnen kwalitatief onderzoek. Daarvoor bel ik dagelijks met mensen over onze onderzoeken, of om praktische zaken met respondenten door te nemen. Ook werk ik mee aan het agendabeheer met de onderzoekers. We houden elkaar goed up-to-date gedurende het hele proces. Zo leren we van elkaar en kan ik mij blijven ontwikkelen.

 

Hoe ziet een werkdag eruit voor jou?

Een typische werkdag begint vaak met dat ik ‘goedemorgen’ zeg op Teams, omdat een groot deel van het team ook vanuit huis werkt. We krijgen veel vrijheid om thuis of op kantoor te werken. Dan check ik mijn mail en berichten en stel ik een planning voor die dag op. Vervolgens start ik met mensen bellen om ze in te plannen voor onderzoeken. Als ik een selectie compleet heb, komt veel administratie om de hoek kijken. Rond een uur of vier gaan we vaak een rondje lopen met elkaar en bijkletsen. Tussendoor heb ik veel contact met de projectmanagers en de onderzoekers. De lijntjes zijn erg kort. En dan vergeet ik bijna de lekkere lunch op kantoor! Elke dag staat een uitgebreide lunch voor ons klaar waar we elkaar als collega's ontmoeten.

 

Heb je een mooie anekdote van een onderzoeksproject dat jou goed is bijgebleven?

Het project dat me het meest is bijgebleven was over paardenvoer. Ik moest mensen bellen die paarden hebben, als hobby of professioneel. Dit was een onderzoek waarbij mensen niet van tevoren hadden aangegeven dat ze mee wilden doen. Dus we gingen ze ‘koud’ opbellen. Af en toe kreeg ik een paardenhouder aan de telefoon die niet echt in de gelegenheid was om mij te woord te staan.  Die stonden op dat moment in een paardenbak of stal en vroegen of ik even kon terugbellen wanneer ze niet naast een briesend paard stonden. Voor dat project moesten we veel moeite doen om respondenten te verzamelen. Ik heb wel 100 paardenbedrijven verspreid over Nederland gemaild. Uiteindelijk is het gelukt en hebben de respondenten veel waardevolle inzichten gedeeld met onze onderzoekers. Des te mooier is de voldoening als een onderzoek goed uitpakt na een stroef begin.

 

Wat maken Motivaction en M-select voor jou echt ‘Moti’?

Ondanks dat we een apart team zijn, ervaar ik ook echt het Moti-gevoel. Teams werken zelfstandig, maar hebben ook veel contact onderling. Zo maak ik veel praatjes tijdens de lunches en borrels. Wat Motivaction echt Moti maakt is dat iedereen hier in de eerste plaats komt om te werken, maar daarnaast ook elkaar opzoekt. We krijgen veel ruimte voor uitjes en activiteiten na het werk. Zowel gepland of spontaan. En de nadruk op dat iedereen mens is en geen machine die resultaten moet produceren. We doen echt mensenwerk en ik ervaar altijd ruimte voor begrip als ik ergens tegenaan loop.

 

Hoe ziet jouw leven buiten werk eruit? 

Ik voetbal in Alkmaar en reis daar elk weekend voor terug. Dan zie ik mijn familie en vrienden ook. Verder houd ik van koken. Mijn signature dish is pizza from scratch. Ik hou van de Italiaanse keuken. Lekker 5 uur bolognesesaus laten pruttelen. Met mijn vriendin ga ik regelmatig op reis. We zijn onlangs in Dublin geweest. Het blijft heel tof om nieuwe plekken te ontdekken, ook binnen Europa.

 

Wat is jouw toekomstdroom binnen of buiten Motivaction?

Vind ik erg lastig. Op korte termijn is dat mijn bachelor halen, dan een leuke master afronden. Op langere termijn hoop ik een baan te vinden waar ik plezier en voldoening uit haal en waar ik goed van kan leven. Want helaas zijn het financieel onzekere tijden voor studenten. Daar wil ik me nu nog niet te druk over maken. Ik heb het gelukkig nu al erg naar mijn zin in mijn leven.

 

Volledige naam: Okke Pepijn de Vries
Bijnaam: Alleen mijn moeder noemt me Ok
Favoriete app: YouTube
Waar kunnen we jou wakker voor maken: een actieve spontane verrassing
Wat wilde je worden toen je klein was: sportwinkelmedewerker
Favoriete serie: Breaking Bad


Vragen?
Damiano Pieters

Email
Functie Hoofd HRM
Telefoon +31 (0)20 589 83 82


Gerelateerde artikelen

‘Als medisch specialisten hebben we inspraak op de nieuwe pensioenregeling’

Jorn Lingsma
25 november 2021

Bonus is meestal geld en hangt af van financieel doel

Jeroen Senster
06 december 2021

Schrijf je in voor het 18e omnibusonderzoek onder biculturele Nederlanders

André Kamphuis
19 oktober 2022

Eid al-Fitr (Suikerfeest) nog geen reden voor een vrije dag

André Kamphuis
05 mei 2022
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency