Toegankelijkheid

Skip to main content

Millennial onderzoek voor dansstuk IMPRESSION

26 november 2018

Op 7 december gaat de eerste choreografie die Iván Pérez Avilés voor Theater und Orchester Heidelberg heeft gemaakt in première: IMPRESSION. Voor dit dansstuk heeft Iván inspiratie opgedaan uit generatieonderzoek van Motivaction en gesprekken met Motivaction-onderzoeker Kevin Hengstz.

In 2018 volgt Iván Pérez Avilés Nanine Linning op als artistiek directeur van het dansgezelschap van Theater und Orchester Heidelberg, Duitsland. Sinds 2015 is Motivaction onderzoeker Kevin Hengstz artistiek en zakelijk betrokken bij het werk van Iván. Tot 2018 als boardmember van zijn dansgezelschap INNE. En vanaf dit jaar als inspirator voor het artistieke proces in Heidelberg.

IMPRESSION is een stuk over Millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000. Het onderzoekt hoe we deze generatie zien vanuit de verschillende perspectieven van dans, visuele kunst en muziek. Het stuk benadrukt de vluchtigheid van tijd in de gelaagdheid van de virtuele ruimte. Lichamen worden gedefinieerd door gewichtloze oppervlakten en ondergedompeld in majestueuze geluidsgolven, waardoor een matrix van vormeloosheid wordt gecreëerd. Het resultaat is een expressie van sociale dynamiek die z’n oorsprong vindt bij, en continue evolueert vanuit Millennials. Het nodigt ons uit om te speculeren over de potentie van deze generatie, vanuit het perspectief van zowel het individu als het collectief.

 

 

Eerder deze maand gaf Kevin een lezing over generatiedenken in Heidelberg; hierbij lag de focus op de waarden van Millennials. 

 

Ben je benieuwd uit welke documenten Iván zijn inspiratie heeft gehaald? Dit zijn de belangrijkste bronnen voor informatie over Millennials, Gen-Z-s en andere generaties:

 

Wil je meer weten over IMPRESSION of Motivaction onderzoek naar millennials? Neem dan contact op met Kevin Hengstz.

 


Vragen?
Kevin Hengst

Email k.hengstz@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25


Gerelateerde artikelen

Burgerforum ‘Keuzes in de zorg’

Marcel Voorn
26 juni 2018

Hoe kunnen musea millennials triggeren?

Daan Damen
18 juli 2018

Hoe gaan Nederlanders met hun financiën om? Jorn Lingsma en Lisa Jager bij New Business Radio

Jorn Lingsma
18 december 2019

Millennials in 5 soorten en maten

Ester Koot
27 september 2016
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency