Toegankelijkheid

Skip to main content

Uitgezocht🎙️: Is ChatGPT de heilige graal voor doelgroepanalyse?

21 september 2023

Bij Motivaction doen wij onderzoek naar de drijfveren en het gedrag van Nederlanders. Onze onderzoekers halen de onderste steen boven. Tijd om die rollen eens om te draaien. In deze podcast onderwerpen wij onze experts aan een vragenvuur over de laatste ontwikkelingen, zodat jij je business kunt laten groeien en impact kunt maken.

Aflevering 1: Is ChatGPT de heilige graal voor doelgroepanalyse?

In Uitgezocht de podcast van Motivaction praten wij met onze experts over de laatste trends en ontwikkelingen. In deze aflevering gaan wij in gesprek met Seth Schaafsma, onze expert op het gebied van data en analytics. Seth vertelt over de winst, maar ook over de valkuilen en risico’s van ChatGPT. Is het de heilige graal voor doelgroepanalyse? Waar moet je op letten als je de tool gebruikt voor jouw nieuwe marketingstrategie? Luister deze podcast en ontdek wat ChatGPT voor jou kan betekenen. Of juist niet.

Het is ook mogelijk om de aflevering te luisteren via Spotify en Springcast

Shownotes

Mentality™ is het unieke waarden- en leefstijlonderzoek van Motivaction dat een effectieve kijk geeft op doelgroepenindeling en -benadering. De invloed van sociale en demografische kenmerken op de opvattingen en het gedrag van mensen is sterk verminderd. Afkomst, sociale klasse, leeftijd en woonplaats zijn niet alleen meer bepalend voor hoe mensen in het leven staan en een succesvolle doelgroepsegmentatie. Lees hier meer over Mentality

Lees in de case van Oxfam Novib hoe database analyse inzicht geeft in de donateurs. Oxfam wilde meer inzicht in de waarden en drijfveren van hun achterban om de communicatie beter af te stemmen op hun wensen en behoeften. Hiermee creëert Oxfam Novib een langetermijnrelatie met de huidige donateurs en optimaliseert de werving van nieuwe donateurs.

Jouw database verrijken voor meer inzicht en strategie? Dat kan. Motivaction kan in kaart brengen hoe jouw klantenbestand is samengesteld op basis van Mentality. Door het verrijken van een klantenbestand ontstaat een rijk beeld van jouw klanten zonder te investeren in een enquête. Meer weten? Lees hier verder. 

 


Vragen?
Seth Schaafsma

Email s.schaafsma@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 83 83

Email y.vanbeek@motivaction.nl
Functie Marketing Communicatie Manager
Telefoon +31 20 58 98 379


Gerelateerde artikelen

Zomer komt eraan: 1 op de 5 heeft airco

Cecilia Keuchenius
17 juni 2021

Hoe Nederlanders dubben met duurzaamheid. Is die komkommer in plastic nu wel, of niet milieuvriendelijk?

Lieke van Duist
27 februari 2020

Corona Impact Monitor: bestedingen in het teken van voeding en hygiëne, koken en eten in het teken van gezondheid, aandacht en variatie

Ruurd Hielkema
15 april 2020

Hoe onderscheidt Gen Z zich van de voorgaande generaties?

Martijn Lampert
08 mei 2023
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency