Toegankelijkheid

Skip to main content

Verbeter je donateurs- of vrijwilligerswerving met meer inzicht over jouw doelgroep

07 november 2023

Is jouw organisatie op zoek naar manieren om meer donateurs en/of vrijwilligers aan te trekken? Uit onderzoek van Motivaction blijkt dat 56% van de Nederlanders bereid is om zich in de toekomst vrijwillig in te zetten voor maatschappelijke organisaties zoals een goed doel. Ondanks deze grote bereidheid, blijkt het in de praktijk toch lastig om vrijwilligers en donateurs aan te trekken. Meer inzicht in wat Nederlanders vinden van jouw organisatie en wat ze drijft om goede doelen te ondersteunen creëert waardevolle kansen voor jouw organisatie.

In hoeverre is jouw organisatie bekend bij Nederlanders? En als ze bekend zijn met jouw organisatie, welke percepties en associaties hebben ze? Door deel te nemen aan ons onderzoek krijg je inzicht in de naamsbekendheid en het imago van jouw organisatie, en hoe jouw organisatie zich verhoudt tot vergelijkbare organisaties. Bovendien geven we inzicht in de manieren waarop Nederlanders betrokken willen zijn bij goede doelen, of het nu gaat om donaties of vrijwilligerswerk, en welke frequentie en vorm zij verkiezen (eenmalig, regelmatig, via sponsoracties, enzovoort). Tot slot bieden we een uniek inzicht in het waardenprofiel van jouw doelgroep, gebaseerd op ons Mentality-model.

Wat levert het op?

Met de resultaten van ons onderzoek bieden we jouw organisatie handvatten om de marketing- en communicatiestrategie rondom jullie naamsbekendheid, imago, donateurs- of vrijwilligerswerving te toetsen én aan te scherpen. De resultaten rapporteren we in een visuele PowerPoint-rapportage. De voor jullie organisatie specifieke vragen rapporteren we exclusief aan jullie. Waar mogelijk vergelijken we de resultaten van jouw organisatie met een benchmark naar keuze. Tevens bieden we inzicht in welke mate de verschillende Mentality-milieus belang hechten aan de thema’s waar jouw organisatie zich op richt. 

Hoe lang duurt dit traject?

We starten het onderzoek bij minimaal 4 deelnemende organisaties. We richten ons voor de start op begin januari en verwachten de rapportage eind februari op te leveren. 

Meedoen? Schrijf je in! 

Doordat meerdere organisatie kunnen meedoen is deelname aan het onderzoek al mogelijk vanaf 4.500 euro (exclusief BTW). 

Inschrijven kan tot 22 december.

Ben je geïnteresseerd in dit onderzoek? Download voor meer informatie het onderzoeksvoorstel via het downloadformulier op deze pagina. Hier lees je meer over het onderzoek en de aanvullende mogelijkheden. Of neem contact op met André Kamphuis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Giovanni Giaquinto (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Vragen?
André Kamphuis

Email a.kamphuis@motivaction.nl
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 66


Gerelateerde artikelen

Leasen is here to stay met Generatie Z als haar grootste aanjager

Loes Kleijngeld
17 juli 2023

Millennials in 5 soorten en maten

Ester Koot
27 september 2016

Nederlanders willen andere euthanasiewet

André Kamphuis
13 juli 2023

EtnoMentality

Lennart Blokker
25 maart 2014
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency