Toegankelijkheid

Skip to main content

Een derde keer in dienst bij Motivaction

12 augustus 2019

Alle medewerkers bij Motivaction hebben een eigen expertise, en een uniek verhaal. Het zijn juist die verhalen die onze organisatie maken tot wat het is. Daarom willen we ze graag vertellen. Margré Nijkamp (Manager InnovatieLab) houdt het record van vaakst terugkerende collega. Op dit moment is ze voor de derde keer bij Motivaction in dienst. We spraken haar over dit bijzondere carrièreverloop.

We beginnen met een eenvoudige vraag: hoe lang werk je al bij Motivaction?

Nu bijna negen maanden, maar alle keren bij elkaar opgeteld denk ik ongeveer twintig jaar. Ik ben in 1996 begonnen als onderzoeksstagiaire en wilde daarna graag blijven, maar er was op dat moment geen plek. De banen lagen in die tijd niet voor het oprapen. Ik heb er toen voor gekozen om als freelancer halve dagen achter de receptie te zitten, en de rest van de tijd alles aan te pakken dat ik erbij kon doen.

Na een paar maanden kwam er een positie vrij in één van de teams. Daar heb ik zes jaar gewerkt. Iedereen ging vervolgens jobhoppen en dat wilde ik ook wel, dus ben ik overgestapt naar een mediabureau voor een jaar. Dat was achteraf geen goede keuze, maar gelukkig kon ik weer terugkomen bij Motivaction. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt, toen ik wegging was dat niet omdat ik het niet naar mijn zin had. Ik moest van mezelf vooral nog eens verder kijken, om te zien of ik niet toch iets anders wilde.

Na mijn tweede keer hier in dienst heb ik de overstap gemaakt naar een onderzoeksbureau dat groter en internationaler was. Daar heb ik in korte tijd onwijs veel geleerd, maar ik ontdekte dat ik vanwege de mensen en bedrijfscultuur toch wel weer terug wilde naar Motivaction. De menselijke maat en aanpak hier spreken me heel erg aan, en ik wist al dat ik bij dat andere bureau niet mijn hele loopbaan wilde blijven.

Ondertussen had Pieter Paul (algemeen directeur) aan onze collega Ester gevraagd om eens te peilen of ik weer terug wilde komen, en zo kwam van het een het ander.

 

Hoe ging dat?

Ester is naast een collega door de jaren heen ook een hele goede vriendin van me geworden. We hebben toen samen plannen gemaakt voor wat ik wilde doen als ik terug zou gaan naar Motivaction, en Pieter Paul bij Ester thuis uitgenodigd voor een kop koffie om dat aan hem voor te leggen. Pieter Paul was heel enthousiast na die bespreking, dus toen was het vrij snel rond.

 

Met welk plan ben je die derde keer bij Motivaction begonnen?

Dat zit allemaal in het InnovatieLab. Ik vind veranderen en innoveren heel leuk, en vanuit mijn huidige functie denk ik voor Motivaction na over nieuwe manieren van onderzoek doen en kijk ik naar nieuwe technologieën die we kunnen gebruiken.

Daarnaast doe ik ook nog ‘gewoon’ onderzoek. Ik zit niet in één van de teams, maar spring bij op de projecten waar het nodig is. Dat ik dat zo leuk zou vinden had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Ik werk elke keer met verschillende collega’s aan ontzettend uiteenlopende onderwerpen, en daardoor is elk onderzoek heel anders.

 

Er zijn tussen je tweede en derde dienstverband bij Motivaction best wat collega’s vertrokken, en er zijn ook weer nieuwe mensen begonnen. Hoe was het voor jou om daarin terug te komen?

Het viel me inderdaad op dat er veel nieuwe mensen waren. De nieuwe lichting is ook een stuk jonger, echte millennials. Dat bedoel ik positief, want er is zo’n goede vibe aan de gang. Er is duidelijk een verjonging in de dingen die we doen en hoe we zaken aanpakken.

Ik merk het bijvoorbeeld in de restyling van de onderzoeksruimtes. Daar zijn nu plannen voor gemaakt en die kamers worden allemaal echt anders dan eerst. Op het moment dat ik aan jonge collega’s een misschien gek idee voorleg zijn die er heel enthousiast over, ze zitten nog minder in vaste patronen en staan vaak open voor nieuwe dingen.

 

We hebben nog een laatste vraag om mee af te sluiten. Wat maakt voor jou Motivaction écht ‘Moti’?

Dat zijn zonder twijfel de mensen. Natuurlijk maken mensen altijd het bedrijf, maar het grappige vind ik dat iedereen hier zichzelf kan (en ook wel moet) zijn. Het wordt gewaardeerd dat we allemaal een beetje anders zijn. Er lopen hier in meer, en mindere, mate bijzondere vogels door dit pand en dat is heel mooi. Dat gevoel heb ik ook altijd al gehad. Door de tijd heen is Motivaction wel veranderd, maar wat hier niet anders wordt is dat we allemaal onszelf kunnen zijn.

 

Wil jij ook werken bij Motivaction? Kijk dan op onze vacature pagina of neem contact op met Damiano Pieters (Hoofd HRM).

 


Vragen?
Damiano Pieters

Email
Functie Hoofd HRM
Telefoon +31 (0)20 589 83 82

Margré Nijkamp

Email
Functie Manager InnovatieLab
Telefoon +31 (0)20 589 82 21


Gerelateerde artikelen

Zomervakantie zonder email is lastige opgave voor werkend Nederland

Ester Koot
10 oktober 2019

In 4 stappen naar een nieuw concept. Stap 2: insights omzetten naar bruikbare ideeën

Henriët Hensen
06 november 2019

Ontdek met burgerdialogen wat inwoners in jouw regio willen en creëer een breder draagvlak voor de omgevingsvisie

Cecilia Keuchenius
17 december 2018

Basishouding van meeste omwonenden over Eindhoven Airport blijft positief

Jeroen Senster
11 maart 2021
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency