Toegankelijkheid

Ester Koot bij New Business Radio: 'Maak je HR-communicatie eens smal'

12 maart 2020

Er gebeurt veel op de arbeidsmarkt. Nieuwe generaties komen de werkvloer op, er is krapte en de wensen en verwachtingen van veel werknemers gaan verder dan een goed salaris en een leuke werksfeer. Hoe ga je daar als werkgever goed mee om? Om antwoord te geven op die vraag, en meer, schoof onze HR-expert Ester Koot aan bij New Business Radio.

"We krijgen veel vragen vanuit werkgevers die zeggen dat ze hun doelgroep moeilijk kunnen bereiken, of die stellen dat hun organisatie een vergiet is waarbij werknemers via de achterdeur naar buiten lopen", aldus Ester Koot. "Het is steeds moeilijker om deze krappe arbeidsmarkt."

Er zijn manieren om die uitdaging aan te gaan, stelt Ester in haar gesprek met Folkert Tempelman. "Op de eerste plaatst moet je goed kijken naar je doelgroep. Wie heb je in huis? Wie wil je in huis halen? Wat zijn de toekomstplannen, en wie past daarbij?" Ze voegt toe dat je daarbij niet moet focussen op harde, sociodemografische kernmerken maar dat juist de zachte waarden hierbij belangrijk zijn. 

Ook bij het aantrekken van nieuw talent is die aandacht op waarden belangrijk. Ester: "Als je de HR-communicatie heel smal maakt, tref je alleen je doelgroep. Je kunt heel massamediaal communiceren en dan heel veel mensen bereiken maar niet aanspreken, of een gerichte aanpak kiezen waarmee je net die doelgroep triggert die echt bij je past."

Wil je weten hoe Ester de waarden van werknemers in beeld brengt en hoe ze aankijkt tegen het aannemen van Gen Z'ers? Luister dan het hele gesprek terug.

Bron: New Business Radio, 10.03.2020


Vragen?
Ester Koot

Email e.koot@motivaction.nl
Functie Senior strategy consultant HRM
Telefoon +31 (0)20 589 82 36


Gerelateerde artikelen

Nederland bezuinigt op boodschappen, voorkeur voor huismerken en goedkope basisproducten neemt toe

Els van der Velden
29 december 2022
E-waste

Inwoners willen klein e-waste inleveren… maar wel dichtbij graag

Cecilia Keuchenius
21 maart 2018

SER-advies toekomst arbeidsmarkt sloeg platformwerkers over

Sanne Audenaert
14 oktober 2021

Terugblik: hoe heeft de uitslag van het referendum over de Wiv zo kunnen verrassen?

Bram van der Lelij
22 juni 2018
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved