Toegankelijkheid

Skip to main content

Gen Z is van alles wat, net als jij

11 augustus 2023

Generatie Z is een generatie waar we allemaal graag over schrijven en praten.  Meer dan de helft van de artikelen die de laatste jaren over Gen Z verschenen zijn, zagen in 2023 het licht. Wij denken dat de toenemende interesse in deze jongeren van 10-25 jaar komt door de groeiende sociale, culturele en economische invloed die zij hebben als arbeidskrachten en consumenten van de toekomst. Hoe dan ook, Generatie Z blijkt een generatie die vragen oproept, aanzet tot discussies en sterke gevoelens naar boven brengt.

Lees ook: Generatie Z kiest de duurzame variant als hun portemonnee dat toelaat

Gen Z is lui, eenzaam, gestrest, verwend en kan niet tegen kritiek. Maar deze generatie is ook tech savvy, zacht én in staat tot verandering brengen. Wanneer je ‘Gen Z is’ intypt in de zoekbalk zijn dit de kenmerken die Google je aanreikt. Tussen al deze stereotyperende kenmerken mist er echter één ding: nuance.

Generatie Z is meer dan de Greta Thunbergs. Het zijn de Kylie Jenners. Je weet wel, die van de Kardashians. Of Xavi Simons, de jongste Nederlander in 84 jaar tijd die tijdens het WK voetbal van 2022 meespeelde. Het zijn de MrBeasts, 's werelds meest gevolgde Youtuber en Bella Hadids, het wereldberoemde topmodel. Het zijn de harde werkers én snelle geldzoekers, het zijn de fatalisten én optimisten, het zijn de TikTokverslaafden én telefoon detoxers. Maar de jongeren van Gen Z zijn vooral alles daartussen in. 

Wat Gen Z allemaal is, vindt en wil? Dat zochten wij uit door middel van een kwalitatief multiclient onderzoek. We spraken achttien jongeren van 18-25 jaar over technologie, de toekomst, mentale gezondheid en duurzaamheid. Onderwerpen waar de meningen over verschillen en divergentie de boventoon voert.

Leer de belevingswereld van G nog beter kennen en integreer die kennis met jouw marketingstrategie om beter aan te sluiten bij deze interessante en groter wordende doelgroep. Schrijf je in voor onderzoek onder deze generatie. Inschrijven kan tot 3 oktober. Klik hier voor meer informatie.

Ga in gesprek met Gen Z Vragen?
Loes Kleijngeld

Email
Functie Researcher
Telefoon +31 (0)20 589 82 05


Gerelateerde artikelen

Online gesjoemel: reviews eenvoudig te koop

Cecilia Keuchenius
05 maart 2019

Generatie Z kiest de duurzame variant als hun portemonnee dat toelaat

Loes Kleijngeld
28 augustus 2023

Pasen dit jaar stuk minder gevierd, wel recordaantal paasbrunches

Ruurd Hielkema
20 april 2020

Sint stoïcijns onder rumoer rond zijn staf

Ruurd Hielkema
28 november 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency