Toegankelijkheid

Skip to main content

Motivaction neemt de jaarlijkse ITX Monitor van Giarte over

05 februari 2024

Motivaction neemt de jaarlijkse ITX Monitor van Giarte over en versterkt positie in de markt voor ICT-onderzoek en -advies

Motivaction, een van de meest ervaren onafhankelijke onderzoeksbureaus in Nederland op het gebied van (markt-)onderzoek, data analytics en strategische adviesdiensten, neemt de marktbrede IT Experience (ITX) monitor van het failliete bureau Giarte over. Met deze overname zorgt Motivaction dat belangrijke marktinformatie beschikbaar blijft voor uitbesteders van grote ICT-projecten. Het onderzoeksbureau gaat hierbij samenwerken met het Digital Ecosystems Institute, waardoor zij haar positie in de markt voor ICT-onderzoek en consultancy verder versterkt.

De jaarlijkse ITX Monitor staat bekend als een belangrijk platform voor het verzamelen van gegevens en inzichten over ICT-prestaties en klanttevredenheid binnen organisaties. Met een geschiedenis van meer dan twee decennia heeft de ITX Monitor een reputatie als een belangrijk instrument binnen de ICT-sector voor het onafhankelijk monitoren van marktpartijen (aanbieders en afnemers) en het in kaart brengen van  marktontwikkelingen. Veel besluitvormers en professionals gebruiken de jaarlijkse inzichten om hun strategieën en operaties te optimaliseren.

Door het faillissement van Giarte Media Group B.V. in juli van het afgelopen jaar was geen actuele data op dit gebied meer voorhanden. Met deze overname wil Motivaction de ITX Monitor voortzetten en data op het gebied van ICT-beleving, klanttevredenheid en markttrends blijven verzamelen en beschikbaar stellen voor de markt. Ook de ontbrekende resultaten over 2023 worden alsnog openbaar gemaakt.

"De overname van de ITX Monitor van Giarte is belangrijk voor continuïteit van de marktdata in de ICT-sector en past perfect bij de strategie van Motivaction om ook op dit gebied onze positie te versterken als de voorkeurspartner voor strategisch advies en onderzoek." aldus Pieter Paul Verheggen, algemeen directeur van Motivaction. “Bovendien gaat Motivaction investeren in het uitbreiden van de functionaliteit en het bereik van de monitor, bijvoorbeeld met het in kaart brengen van de nieuwste ontwikkelingen binnen ICT-ecosystemen. Hiervoor zijn we een strategische samenwerking aangegaan met het Digital Ecosystems Institute.”

Het Digital Ecosystems Institute (DEI) heeft als netwerkorganisatie uitgebreide ervaring op het gebied van digitale ecosystemen, IT-sourcing ontwikkelingen, sourcing relaties en -partnerschappen, digitale strategie en shoring strategie. Bart van der Linden, oprichter en directeur van DEI zegt over de samenwerking met Motivaction: "We zijn blij om samen met Motivaction de ITX Monitor op te pakken en door te ontwikkelen. In 2024 gaan we niet alleen dienstverleners maar ook uitbesteders meten. We willen daarmee in de toekomst de kwaliteit van ecosystemische samenwerkingen in kaart brengen. De belangrijke inzichten, die uit de data naar voren komen, zullen we voor de markt beschikbaar maken. Motivaction heeft een rijke geschiedenis en expertise op het gebied van gedegen en betrouwbaar onderzoek doen. DEI op haar beurt heeft zeer veel kennis en ervaring van de ICT-sector. Samen zijn we vastbesloten om de komende jaren onze  krachten te bundelen om onze klanten en de ICT-markt als geheel nog beter van dienst te zijn."

 

Over Motivaction:

Motivaction is met ca. 100 onderzoekers een van de meest ervaren onafhankelijke fullservice onderzoeksbureaus in Nederland dat gespecialiseerd is in het leveren van diepgaande inzichten en strategisch advies aan zowel B2B als B2C organisaties. Op het gebied van ICT en Telecom doet Motivaction veel onderzoek voor zowel grote ICT-aanbieders als de 3 MNO’s. Daarbij biedt Motivaction inzichten over de houding ten aanzien van ICT specifiek en digitalisering in het algemeen van zowel professionals als consumenten door middel van het Digitality-model. Het Digitality-doelgroepenmodel deelt mensen in op basis van hoe zij omgaan met telecom en informatietechnologie, de wijze waarop zij hun digitale leven hebben ingericht en de drijfveren die hieraan ten grondslag liggen. (zie ook https://www.motivaction.nl/segmentatiemodellen/digitality).


Over DEI:

De netwerkorganisatie Digital Ecosystems Institute (DEI) werkt sinds 2020 aan het bevorderen van ecosystemisch denken en werken. DEI benadert samenwerken vanuit het idee dat nieuwe ontwikkelingen ontstaan binnen een ecosysteem van bedrijven, instituties en maatschappelijke beweging, versneld en vormgegeven door digitalisering van werk en kennis. Op basis van wetenschappelijke inzichten werken we met allerlei partners aan het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk, en daarmee verzamelen we nieuwe inzichten voor de wetenschap en bedrijfsleven.

 Neem informatie over de ITX Monitor 

Neem contact op voor meer informatie over de ITeX Monitor


Vragen?
Kevin Hengst

Email 
Functie Senior Strategy Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 25

Pieter Paul Verheggen

Email
Functie Algemeen Directeur
Telefoon +31 (0)20 589 83 83


Gerelateerde artikelen

Amsterdam Canal Parade is een feest voor iedereen

Lex van Meurs
28 juli 2020

Hoe pak je videointerviewen goed aan? In gesprek met kwalitatief onderzoeker Merel

Merel Zuiderduin
19 mei 2020

De AVG in de praktijk

Jeroen Senster
21 mei 2019

Gezondheid minst belangrijk bij de keuze van een kant-en-klaarmaaltijd

Loes Kleijngeld
23 mei 2024
Neem contact met ons op



Copyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency