Toegankelijkheid

Skip to main content

Motivaction neemt in problemen geraakte onderzoeksbureau Trendbox over

03 januari 2017

Met deze overname - vlak voor de jaarwisseling - garandeert Motivaction de opdrachtgevers van Trendbox de voortzetting en afronding van lopende projecten, en biedt zij continuïteit voor de onderzoeken in 2017. Ook wordt het bedrijf hiermee uitgebreid met het respondentenpanel en de Life & Living-database van Trendbox. Met een aantal medewerkers wordt op dit moment gesprekken gevoerd over de overstap naar Motivaction.

 

Naam Trendbox wordt voortgezet
“Motivaction en Trendbox kennen elkaar al lang en de consumentenonderzoeken van Trendbox vormen een goede match met de onderzoeken die wij bij Motivaction uitvoeren” zegt algemeen directeur van Motivaction, Pieter Paul Verheggen. “Daarbij is de kennis op het gebied van consumententrends die is verzameld in ruim 20 jaar Life & Living-onderzoek uniek in Nederland en zullen wij die verder gaan ontsluiten voor onze opdrachtgevers. Motivaction zal de huidige database daarvoor blijven updaten en de consumententrends volgen. Bovendien onderzoeken wij of de Life & Living-database verrijkt kan worden met mediagegevens zodat wij nog gerichter marketing- en media-adviezen kunnen geven”.

 

Mogelijkheden voor onderzoek worden vergroot
Met de overname van Het Nationale Panel van Trendbox heeft Motivaction de toegang verkregen tot ca. 40.000 extra deelnemers aan onderzoek. Hiermee kunnen wij de meest moeilijke steekproeven trekken en ingewikkelde onderzoeken uitvoeren. Commercieel directeur en managing partner Karel Slootman hierover: “Motivaction is de afgelopen jaren gegroeid en met de mogelijkheden die de Life & Living-monitor en Het Nationale Panel ons bieden, zal de groei met name op het gebied van consumentenonderzoek voor de FMCG-markt verder versterkt worden. Wij zullen onze positie als het grootste, zelfstandige onderzoeksbureau van Nederland hiermee verder kunnen uitbouwen."

Algemene informatie

Motivaction (opgericht in 1984) is met ruim 90 vaste medewerkers het grootste onafhankelijke onderzoeksbureau in Nederland dat nog volledig zelfstandig en in Nederlandse handen is. De directie wordt gevormd door Karel Slootman (commercieel directeur) en Pieter Paul Verheggen (algemeen directeur) die beiden eveneens partners zijn. Het bureau met een omzet van circa €10 mln. verwacht met de acquisitie van Trendbox in 2017 een groei te realiseren van circa 10%.

 

Voor meer informatie neem contact op met Pieter Paul Verheggen of Karel Slootman

 


Vragen?
Karel Slootman

Email
Functie Managing Partner
Telefoon +31 (0)20 589 83 83


Gerelateerde artikelen

Waar letten ouders op bij het kiezen van een middelbare school voor hun kind?

Maartje Rooker
24 juni 2020

Nieuwsbrief april '24: Over het mediabereiksonderzoek en de kracht van duurzaam gedrag

Karine Bloem
02 april 2024

Veel Amsterdammers zijn blij met de Noord/Zuidlijn, maar vooral in Noord klinkt gemor

Karel Slootman
16 juli 2019

Nederlander wil duurzame tonijn maar weet niet hoe

Els van der Velden
06 mei 2019
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency