Toegankelijkheid

Skip to main content

Wil je weten wat het MKB bezighoudt? MKB Trendwatch biedt antwoorden

11 mei 2023

Hoe gaat het met het MKB in Nederland? Welke kansen en bedreigingen zien ze? Hoe reageren ze op wat erop hen afkomt? Als deze vragen jou bezighouden, lees dan verder over MKB Trendwatch.

 

Wat is MKB-Trendwatch?

MKB-Trendwatch is een initiatief van MKB servicedesk en Motivaction. Het initiatief bestaat uit twee delen:

  1. Het is een onderzoek onder 500 MKB-ondernemers en 500 ZZP’ers dat twee keer per jaar plaatsvindt. Met MKB-Trendwatch geven we inzicht in hoe ondernemers zich verhouden tot de trends en ontwikkelingen die op hen afkomen. Het geeft antwoord op de vragen wat ze van die trends vinden, in hoeverre ze kansen of bedreigingen zien en wat ze doen om die kansen te benutten of bedreigingen af te wenden.
     
  2. Daarnaast maken we twee keer per jaar een online magazine. In het magazine belichten we iedere keer een trend vanuit meerdere invalshoeken door middel van onze onderzoeksresultaten, blogs en interviews met deskundigen.  De deelnemers aan dit project krijgen de mogelijkheid om hun deskundigheid op een thema in een artikel of interview voor het voetlicht te brengen. Dit magazine verspreiden wij onder de meer dan 50.000 ondernemers die zijn aangesloten bij MKB Servicedesk.   

De eerste editie gaat over de kansen en risico’s van de online wereld en cyber security. De tweede editie gaat over de effecten van de energietransitie. Andere onderwerpen die op de rol staan zijn duurzaam ondernemen en de rol van de overheid op het MKB. Als deelnemer ben je uitgenodigd om mee te denken over de onderwerpkeuze.

 

Wat levert het op

Jij kunt meedoen aan de MKB-Trendwatch door je te verbinden als kennispartner. Als kennispartner krijg je direct en gedetailleerd inzicht in de onderzoeksresultaten en kun je meewerken aan het online magazine, bijvoorbeeld door een opiniestuk of een interview. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om het magazine direct onder jouw eigen relaties te verspreiden. Met MKB-Trendwatch positioneer je je als deskundige op een bepaald thema.

Deelnemen aan MKB TrendWatch kan voor 8000 euro exclusief BTW per editie. Meld je aan voor 16 juni. 

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

 Neem contact op met Rob 

 


Vragen?
Rob Doornbos

Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 35

Gerard van der Werf

Email
Functie Senior Research Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 82 40


Gerelateerde artikelen

Bureaucratie frustreert jonge ambtenaar

Marco Sodderland
31 oktober 2019

Ruim een kwart amateursporters gebruikt sportsupplementen

Lieke van Duist
10 februari 2022

Grootgrutters laten kansen liggen bij biculturele Nederlanders

Ruurd Hielkema
07 oktober 2019

Wapenindustrie is weer booming business

Irene Zondervan
09 mei 2023
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency