Diversiteit en inclusie
Een divers personeelsbestand kan zorgen voor betere beslissingen en een beter bedrijfsresultaat. Om verschillende mensen aan te trekken moet je in je communicatie duidelijk maken dat iedereen welkom is. En misschien nog wel belangrijker: mensen moeten dat ook voelen als ze eenmaal binnen zijn. Want divers talent vertrekt vaak binnen korte tijd. Met een diverse samenstelling van je bedrijf wordt het ook veel gemakkelijker om heel diverse klanten aan te spreken. In de ontwikkeling van producten en marketing houd je dan veel gemakkelijker rekening met verschillen tussen (sub-)culturen. Vaak weten marketeers niet of biculturele Nederlanders anders naar hun product of merk kijken. Dit alles geldt natuurlijk ook voor beleid van de overheid. De roep om beleid te maken mét de mensen over wie het gaat wordt steeds luider. Zo voorkom je dat een regeling of boodschap zijn doel mist.
Wat wij doen
Onderzoek onder biculturele Nederlanders
Motivaction heeft meer dan 20 jaar ervaring met onderzoek onder mensen met een migratie-achtergrond. Dat gaat over mediagedrag, winkelgedrag, gezondheid, imago op de arbeidsmarkt en nog veel meer. Om tot goede steekproeven te komen van bijvoorbeeld Turkse of Caribische Nederlanders moet je vaak een stapje verder gaan dan standaard online panelonderzoek. We zoeken de mensen actief op en vragen ze of ze ter plekke een vragenlijst op een tablet willen invullen. Klik hier voor meer informatie.
Onderzoek onder LHBTI+ personen
Organisaties zoeken naar manieren om in hun dienstverlening mensen niet op voorhand uit te sluiten vanwege hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. Denk bijvoorbeeld aan HEMA, dat make-up niet meer expliciet op vrouwen richt. Of Mastercard, dat bewust ruimte biedt om niet je geboortegeslacht en -naam op je creditcard te zetten. Organisaties die zo handelen, vinden het waarschijnlijk ook gemakkelijker om diverser personeel te vinden. Zulke aanpassingen in je productaanbod beginnen bij goed onderzoek. Wij hebben ruime ervaring met kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder de verschillende groepen die onder LHBTI+ worden geschaard.
Onderzoek onder mensen met een lage sociaal-economische positie
De kennis over mensen met weinig kansen neemt toe bij de overheid. Maar er is nog steeds een kloof te dichten tussen beleidsmakers en de mensen die geholpen zouden moeten worden door het beleid. Wij werken voortdurend aan betere methoden om deze doelgroep met onderzoek te bereiken. Standaard panelonderzoek is daarvoor niet genoeg. Mensen die bezig zijn met de eerste levensbehoeften vullen niet zomaar een enquête in. Soms speelt ook laaggeletterdheid mee. Ook daar kunnen wij op inspelen.
Wat levert het op
- Een groter bereik van communicatiecampagnes
- Een goed imago bij een bredere groep Nederlanders
- Een groter marktaandeel
- Meer talent om in te kunnen huren
- Een betere werksfeer
- Innovatie door vernieuwende inzichten
- Beleid dat doet waarvoor het bedoeld is

