Toegankelijkheid

Skip to main content

Pensioenwensen vaak onrealistisch

02 november 2016

Veel Nederlanders hebben pensioenwensen die niet zo realistisch zijn. De meesten beseffen dat ook wel, zo blijkt uit onderzoek naar de pensioendromen van werkende Nederlanders tussen de 35 en 50 jaar.

 

Het onderzoek werd verricht door Motivaction, in opdracht van Rabobank. De ondervraagden dromen vooral van vakanties (64%), uit eten gaan (61%) en reizen (50%) na de pensionering. Maar 57% denkt onvoldoende pensioen te hebben om die dromen in vervulling te laten gaan, of het leven voort te zetten zoals hij het nu leidt. Vooral in de leeftijdscategorie van 35 tot 44 jaar maken mensen zich druk over de vraag of ze later genoeg geld hebben om leuke dingen te doen.

 

De meeste mensen (89%) denken niet dat de verveling zal toeslaan na pensionering. Vier op de tien zegt het anders te willen doen dan hun ouders en meer tijd te willen besteden aan reizen, ontspannen en op pad gaan.

 

Aanvullend pensioen

De meerderheid (66%) van de werkende Nederlanders denkt niet rond te kunnen komen van alleen AOW, zo blijkt uit het onderzoek. De mensen die geen aanvullend pensioen opbouwen, geven als belangrijkste reden daarvoor aan dat ze het geld niet kunnen missen. Een vijfde maakt zich nu nog geen zorgen over later.

Het onderzoek werd gepresenteerd tijdens de Pensioen3daagse. Het startschot van de driedaagse werd dinsdagochtend gegeven door directeur Ruud Polet van FFP. Hij opende met een slag op de gong de Amsterdamse Beurs. FFP haakt in op de Pensioen3daagse met de campagne ‘Op de toekomst kun je rekenen’, om duidelijk te maken dat financiële planning voor steeds meer Nederlanders cruciaal wordt.

 

Bron: Infinance, 01.11.2016

 


Vragen?
Irene Zondervan

Email
Functie Senior Strategy Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 83 83

Jeroen Bruin

Email
Functie Senior Data Consultant
Telefoon +31 (0)20 589 83 83


Gerelateerde artikelen

In 4 stappen naar een nieuw concept. Stap 4: hoe maak je de go / no-go beslissing?

Henriët Hensen
16 januari 2020

Kusje erop: de waarheid achter vele gezondheidsmythes

Kevin Hengstz
23 december 2020

Sparkey als de onderzoekende kracht achter de HR Benchmark van Visma Raet

Ester Koot
20 februari 2024

Publieksmonitor Klimaat en Energie 2019

André Kamphuis
20 januari 2020
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency