Toegankelijkheid

Skip to main content

M-Science: hoogstaand onderzoek voor universiteiten en kennisinstituten

Toegang tot respondenten voor wetenschappelijk onderzoek

Heb je hulp nodig bij het uitvoeren van onderzoek? Wij realiseren dataverzameling  voor onderzoekers van kennisinstituten en universiteiten die voldoet aan wetenschappelijke standaarden, van sample only tot veldwerkprojecten. Naast online onderzoek faciliteren we ook schriftelijk, telefonisch en face-to-faceonderzoek. Wij denken met je mee over de juiste manier van dataverzameling en de steekproefopzet. We kunnen ook het volledig onderzoekstraject uitvoeren.

 

Veel ervaring met dataverzameling op maat voor universiteiten en kennisinstituten

Motivaction voert onderzoek uit op basis van sociaal-wetenschappelijke methoden en is gecertificeerd volgens verschillende ISO-normen. Onze organisatie en onderzoeksprocedures voldoen daarmee aan strikte kwaliteitseisen. Wij hebben een eigen gecertificeerd onderzoekpanel, StemPunt.nu dat we ook inzetbaar is voor wetenschappelijke dataverzamelingsprojecten. Onze panelleden kunnen het hele jaar door benaderd worden voor onderzoek. Er gaat geen tijd verloren met de werving van respondenten (geen planningsrisico).

 

Hoe kan je ons panel inzetten?

 • StemPunt biedt een snelle en continue toegang tot relevante bevolkingssegmenten en een breed scala aan leefstijl- en profielgegevens, waaronder etniciteit, stemgedrag en Mentality.
 • Voor het trekken van representatieve steekproeven uit de Nederlandse bevolking (of subgroepen daarbinnen) in de leeftijd van 15 tot 80 jaar of steekproeftrekking voor longitudinaal onderzoek. De methodologische aspecten verzorgen onze zeer ervaren methodologen die de kwaliteit van het onderzoek borgen.

 • Respondentenselectie voor (online) kwalitatief onderzoek. Hiervoor hebben wij een specifiek kwalitatief panel: M-select.
 • Onze afdeling Dataprocessing verzorgt de programmering van de vragenlijsten, de uitvoering van het veldwerk en de dataschoning. Sample only is ook mogelijk, dan ondersteunen we bij de koppeling van de vragenlijstsoftware aan ons panel.

 

M-science onderzoek voor universiteiten en kennisinstituten

Referentieprojecten

De afgelopen jaren hebben wij voor verschillende universiteiten en bureaus de dataverzameling uitgevoerd voor wetenschappelijk onderzoek. Een greep uit deze projecten.

 • UvA en MCH Slaapcentrum: onderzoek naar enkele slaapkenmerken van Nederlanders

 • Erasmus Universiteit: onderzoek naar productiviteitsverlies onder de Nederlandse bevolking als gevolg van ziekte
 • LEI Wageningen UR: onderzoek over voeding en gezondheid, groente en fruit
 • Planbureau voor de Leefomgeving: een representatieve enquête onder Nederlandse huishoudens naar de betrokkenheid bij duurzame voedselproductie en -consumptie
 • Radboud Universiteit (sectie Sociologie), Universiteit Utrecht (sectie Migratie en Etnische relaties) en SCP: face-to-faceveldwerk onder migranten, onder andere Marokkanen, Turken, Polen, Bulgaren en Roemenen
 • UvA, afdeling Psychologie: respondentenselectie van 1.000 jongeren voor MRI-onderzoek
 • UvA, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen: onderzoek onder autochtone en islamitische jongeren en onder de Nederlandse bevolking naar weerbaarheid tegen radicale ideeën
 • UvA, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen: relatie religie en prosociaal gedrag
 • Vrije Universiteit Amsterdam, theologische faculteit: onderzoek naar ‘Multiple Religious Belonging’ onder een representatieve steekproef uit de Nederlandse bevolking
 • Wageningen UR Glastuinbouw: smaakproeven van thuis toegestuurde tomaten
   

Recente publicaties

 

 

Neem contact op om een onderzoeksaanvraag in te dienen. 
 
 
Gerelateerde artikelen
Onderbewuste van de doelgroep

InnerWorld: inzicht in het onderbewuste van jouw doelgroep

Sander Kluiters
25 maart 2014
Omnibusonderzoek - snel gericht antwoord op onderzoeksvragen - intro

Omnibusonderzoek: gericht antwoord op dringende onderzoeksvragen

Jeroen Bruin
28 mei 2015
Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek

Rob Doornbos
25 maart 2014
segmentatieonderzoek

Segmentatieonderzoek

Martin Muller
25 maart 2014
Neem contact met ons opCopyright ©2024 Motivaction International B.V. All Rights Reserved

Powered by © Totoweb and Gonta Creative Agency