Arbeidsmarktvraagstukken

    "Sparkey, het team van Motivaction met HRM-onderzoekexperts heeft Royal IHC uitstekend geholpen bij het in kaart brengen van de wereldwijde bedrijfscultuur. De HRM-onderzoek specialisten hebben niet alleen zeer waardevolle insights boven tafel weten te krijgen over de huidige cultuur maar Royal IHC ook geholpen bij het formuleren van actiepunten voor verbetering. Ik kijk terug op een project dat heel prettig is verlopen en op basis waarvan Royal IHC haar groei ambities waar kan maken."  Gerben Eggink, CEO Royal IHC

Het grootste gedeelte van onze tijd zijn we met werk bezig. Hoe kan het dan dat we niet allemaal op de juiste plek zitten? Dat werknemers uitvallen? Of dat ze uitgekeken zijn op hun baan? Jij moet als werkgever aan al deze vragen denken, en nog veel meer. Een sterk employer brand zijn. Of je huidige werknemers helpen om productiever en gelukkiger te zijn. Medewerkersonderzoek uitzetten en omzetten in acties, en dan ook nog ervoor zorgen dat iedereen uiteindelijk als brand ambassador de organisatie verlaat. Hoe doe je dat allemaal?

Wij zijn ervan overtuigd dat jij al deze dingen goed kunt neerzetten als je weet wat medewerkers drijft. Daar kunnen wij je bij helpen. En dat doen we allemaal research based: we zetten onderzoeksdata uit kwalitatief en/of kwantitatief onderzoek om in een passend, concreet en scherp advies op maat

Sparkey is het HR expert team van marktonderzoeksbureau Motivaction. We doen HR trendonderzoek en met SparkeyConnect, SparkeyDevelop en SparkeySwitch staan we jou bij met advies, maatwerk onderzoek of inspirerende masterclasses en zorgen we er samen voor dat elke stap in de employee journey klopt. 

We hebben sinds kort ook onze eigen website! Kom ons gauw bezoeken op sparkey.nl

 

 Employee Journey Fases Trends nieuw

 


SparkeyConnect

Je wilt niet zomaar mensen aannemen, maar een collega die bij het DNA van jouw organisatie past. Want als mensen zichzelf herkennen in de bedrijfscultuur, is de kans groter dat ze zich happy voelen, langer blijven en bijdragen aan jullie gezamenlijke succes.

Voor een vacature zoek je dus iemand met een bepaalde kijk op het leven en werk. Toch kiezen veel organisaties voor een algemene aanpak, een campagne of vacature verspreiden onder zoveel mogelijk mensen. Dat is zonde, het lijkt namelijk op schieten met hagel. Je bereikt veel mensen, maar treft niemand echt.

Wij geloven daarom in een gedifferentieerde aanpak. Eentje die zich richt op een kleine doelgroep, maar wel een die helemaal bij jou en hen past. Zodat je de mensen die je bereikt ook echt in hun hart raakt. Wat dat betreft is HR-communicatie niet anders dan marketing-communicatie: wie is je doelgroep, wat zijn hun drijfveren en waarmee spreek je ze aan?

Onze WorkProfiler helpt je om die doelgroep te vinden. Je weet door deze tool precies welke mensen je in huis hebt, en wat hun drijfveren en voorkeuren zijn. Daarmee kun je vervolgens bepalen welke profielen je met jouw campagnes wilt aanspreken, en op welke waarden je aan moet sluiten met een recruitment strategie.

Gebruik SparkeyConnect voor:

 • Een effectieve employer branding strategie
 • Het ontdekken van een onderscheidende EVP die aansluit bij jouw doelgroep
 • Het vinden van de perfecte match tussen jouw organisatie en nieuw talent
 • De ontwikkeling van een succesvolle HR-campagne

 


SparkeyDevelop

Eerder vormden tevreden medewerkers een prima uitgangspunt. Ze deden hun werk goed, en wilden in ruil daarvoor graag een passend salaris en een vaste baan.

Maar tevreden is niet langer voldoende. Medewerkers willen hun passie vinden, zich ontwikkelen en vanuit hun werkgever extra’s als een abonnement voor de bioscoop of een sportbudget. Jij als werkgever wil ook meer, in de vorm van een werknemer die eigenaarschap toont en net die stap extra zet.

Beide partijen zijn dus op zoek naar bevlogenheid, naar continue vooruitgang. Het is belangrijk voor jou als werkgever om te weten hoe je mensen hierin kunt helpen, en hoe jouw werknemers onderling verschillen op dit vlak.

Met SparkeyDevelop kun je onder andere:

 • Ontdekken hoe je medewerkers succesvol en aligned meekrijgt in aankomende organisatieveranderingen
 • Continu de betrokkenheid, motivatie, welzijn en productiviteit van je medewerkers meten met behulp van ons medewerkersbelevingsonderzoek. En, niet onbelangrijk, de voortkomende acties prioriteren.
 • De huidige en gewenste cultuurbeleving van medewerkers in kaart brengen
 • Ontdekken wat de waarden en voorkeuren van medewerkers zijn en jouw beleid hierop afstemmen via onze WorkProfiler

 


SparkeySwitch

Hoe hard je ook werkt aan een optimale bedrijfscultuur en het enkel aannemen van talent dat bij je past: soms lopen de dingen even niet zoals je wilt. Je kunt een hoge werkdruk of ziekteverzuim bijvoorbeeld niet altijd voorkomen. Het is juist dan belangrijk om inzicht te hebben in de cijfers, en te weten wat er op de achtergrond speelt.

Of misschien past een werkgever toch niet goed bij de organisatie, en verlaat deze het bedrijf. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat de relatie slecht is. Sterker nog, jij kunt ervoor zorgen dat deze mensen de organisatie verlaten als ambassadeur. Als je je bedenkt dat veel jonge medewerkers graag hun rugzak willen vullen met ervaringen bij verschillende organisaties, is het nog belangrijker om die relatie goed te houden. En te leren van hun mening en gedachten over jouw bedrijf.

Met SparkeySwitch kun je namelijk: 

 • Begrijpen waarom medewerkers jouw organisatie verlaten en hoe je in de toekomst uitstroom kan verminderen
 • Ervoor zorgen dat jouw oud-medewerkers weggaan als ambassadeur, en zo nieuw talent helpen om jou te vinden
 • Interne en externe mobiliteit stimuleren op basis van inzichten uit onderzoek onder medewerkers

 Lees meer over hoe SparkeySwitch kan worden toegepast in het onderzoek 'Arbeidsmobiliteit bij de Belastingdienst'.

HR Professionals Panel

Je bent bezig met de ontwikkeling van een HR-propositie, en wilt weten of deze wel past bij de wensen van je doelgroep. Voor een nieuwe content- of marketing strategie ben je benieuwd welke thema’s er spelen in het HR-vakgebied. Of misschien wil je de uitdagingen van HR-professionals in kaart brengen, zodat je hen kunt helpen met het oplossen ervan.

Welke vraag je ook hebt, of welk inzicht je ook zoekt: ons HR-professionals panel helpt je erbij. Via dit panel krijg jij toegang tot een grote groep HR-professionals die je antwoord geven, inspiratie bieden en hun ervaringen met je delen. Lees hier verder.

 

Waarom kiezen voor Sparkey?

Door jarenlang onderzoek weten wij wat medewerkers drijft, en wat werkgevers willen bereiken. We zetten maatwerk onderzoek in om klantspecifieke vragen op te lossen, en bieden een concreet en scherp advies waar je direct mee aan de slag kunt. Dit combineren we met onze kennis over trends op de arbeidsmarkt, de verschillen tussen generaties en onze marketingexpertise vanuit Motivaction.

Lees meer over onze HR-inzichten en generatieverschillen:

Wil je meer weten over hoe Sparkey jou kan helpen met je HR-vraagstuk? Neem dan contact op via het formulier

 
+31 (0)20 589 82 36

Facebook Twitter LinkedIn