Toegankelijkheid

Merel Zuiderduin

Research Manager
“Er is altijd een verhaal achter een verhaal. Ik word er blij van als ik dat boven tafel kan krijgen en zo meerwaarde kan bieden voor opdrachtgevers.”

Merel Zuiderduin

Research Manager

“Er is altijd een verhaal achter een verhaal. Ik word er blij van als ik dat boven tafel kan krijgen en zo meerwaarde kan bieden voor opdrachtgevers.”

Cultuur en Vrije tijd

Doelgroepdenken

Mentality


Doelgroepsegmentatie


Neuro

Als kwalitatief onderzoeker hou ik mij vooral bezig met vraagstukken in de sectoren cultuur, vrije tijd en reizen & vervoer. Ik help opdrachtgevers hun doelgroepen te leren kennen en begrijpen en adviseer ze over hun strategiën om deze doelgroepen te bereiken.

Ik hou ervan om diep te graven en te achterhalen wat mensen bedoelen met hun antwoorden. Dat doe ik door middel van verschillende kwalitatieve methoden, zowel offline als online. Zo gebruik ik bijvoorbeeld vaak onze kwalitatieve community, de e-Safari, voor het in kaart brengen van customer journeys.

Van jongs af aan heeft kunst en cultuur een grote rol in mijn leven gespeeld. Daarom ben ik in eerste instantie Theaterwetenschap gaan studeren en in een theater en filmhuis gaan werken. Gaandeweg kwam ik erachter dat ik de bezoekers en hun beweegredenen misschien wel het meest interessant vond. Daarom ben ik een master Cultural Economics & Entrepreneurship gaan volgen aan de Erasmus Universiteit, waar ik afstudeerde op een kwalitatieve onderzoeksmethode. Hoewel ik er toen zelf nog niet aan dacht, lag het eigenlijk erg voor de hand dat ik onderzoeker zou worden. Bij Motivaction kan dat ook nog in de sectoren waar ik het meeste affiniteit mee heb.

Bijdragen van
Merel Zuiderduin
Amsterdam Museum
Amsterdam Museum: campagnetest met toeristen
Hoe pak je videointerviewen goed aan? In gesprek met kwalitatief onderzoeker Merel

Actualiteiten

Nederland bezuinigt op boodschappen, voorkeur voor huismerken en goedkope basisproducten neemt toe

Els van der Velden
29 december 2022

Nederlanders eten seizoensbewust en klassiek, stamppot favoriet

Ruurd Hielkema
29 december 2022

Maak kennis met onze nieuwe collega's!

Damiano Pieters
28 december 2022
Neem contact met ons opCopyright ©2023 Motivaction International. All Rights Reserved