Shopper onderzoek Bolsius

Achtergrond

Bolsius maakt kwalitatief hoogstaande kaarsen en exporteert deze naar meer dan 50 landen. De core producten van Bolsius bestaan uit theelichten, rustiekkaarsen en tafel-, stomp- en geurkaarsen. Hiernaast produceert Bolsius ook een breed aanbod aan trend- en seizoensproducten.

Uitdaging

Bolsius onderscheidt supermarkten, drogisterijen, tuincentra en Variety als belangrijkste afzetkanalen. Een uitdaging van Bolsius is om onderscheidend vermogen te bieden voor alle key accounts en kanalen waar zij aan leveren. Bolsius heeft daarom behoefte aan tools om te differentiëren zodat ze dit advies kunnen geven en hun verhaal naar de retailers beter kunnen onderbouwen. Het doel van dit onderzoek was dan ook het identificeren van onderscheidende Shopper-persona’s (en hun wensen en behoeften) voor Bolsius, zodat Bolsius kanaal-specifieke plannen kan maken ten aanzien van het assortiment kaarsen.

Aanpak

In samenwerking met Bolsius heeft Motivaction een combinatie van een kwantitatief onderzoek en een workshop uitgevoerd naar de categorie-specifieke Shopperprofielen van Bolsius. Het kwantitatieve onderzoek is uitgevoerd door middel van een online vragenlijst binnen het ISO-gecertificeerde StemPunt-panel van Motivaction. Motivaction heeft de resultaten hiervan uitgesplitst naar de Shopper-profielen. Inzicht hierin verklaart en voorspelt het gedrag van shoppers beter met betrekking tot hun shopgedrag, welke kaarsen ze kopen en waar en in hoeverre de elementen inspiratie, fun en impuls een rol spelen in het aankoopproces. Tenslotte heeft Motivaction een workshop gegeven voor Bolsius waarin de onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd en de Shopper-persona’s verder zijn uitgewerkt.


Resultaat
  • Onderzoek van Motivaction heeft Bolsius inzicht gegeven in het gedrag en de wensen en behoeften van de verschillende “shoppers” van kaarsen.
  • De resultaten van het onderzoek en de workshop zijn door vertaald naar Shopper-persona’s en kanaal-specifieke plannen voor Bolsius ten aanzien van het assortiment kaarsen.
  • De shopper profielen en insights uit het onderzoek worden gebruikt om de invulling van de marketing mix goed te onderbouwen.

Meer weten? Neem direct contact op met onze onderzoekers:
Andere interessante cases:

TicketVeiling: Communicatie-onderzoek effectiviteit media-inzet

Doelgroeponderzoek - Suzuki cars

ESOMAR02.jpg LidVanMOA.png ESOMAR02.jpg GLOBALNR02.jpg

  ISO14001.png  ISO20252.png  ISO26362.png