Herontwikkeling Paleis Soestdijk

Achtergrond

Paleis Soestdijk wordt de komende jaren volledig herontwikkeld en krijgt een nieuwe, duurzame bestemming. MeyerBergman Erfgoed Programmering heeft deelgenomen aan de openbare inschrijving voor deze herontwikkeling. Samen met haar partners heeft de Westergasfabriek het plan ‘Made by Holland’ ingediend. Dit plan toont hoe Nederland zich heeft ontwikkeld tot een land dat innovatieve, creatieve, technische en kwalitatief hoogstaande producten maakt, die onderscheidend zijn op wereldniveau. Het park wordt een proeftuin waar innovatie zichtbaar en beleefbaar wordt. ‘Made by Holland’ is divers en gericht op omwonenden, Nederlanders, toeristen en het bedrijfsleven. Landgoed Soestdijk biedt in de toekomst ruimte en inspiratie voor iedereen die kan en wil bijdragen aan Nederland als innovatieland. Het landgoed wordt herontwikkeld, maar het unieke karakter blijft onaangetast. Het paleis biedt diverse mogelijkheden voor publieke en zakelijke activiteiten: van een bezoek aan het paleis tot interactieve tentoonstellingen, podiumkunstvoorstellingen, festivals, films, concerten en horeca-, vergader- en verblijfsaccommodaties.

Uitdaging

De uitdaging was om de Westergasfabriek en partners concrete inzichten te bieden in de mate waarin het Nederlandse publiek en het bedrijfsleven het plan ‘Made By Holland’ beleven en waarderen. Deze inzichten waren nodig om hen te overtuigen van de potentie en haalbaarheid van het plan voor de herontwikkeling van Paleis Soestdijk.

Aanpak

Voor dit onderzoek kozen we voor een gecombineerde aanpak. Om de aantrekkelijkheid van het plan cijfermatig te onderbouwen, voerden we onder ruim 1.000 Nederlanders een kwantitatief online onderzoek uit. We benaderden stakeholders uit het bedrijfsleven met een persoonlijk gesprek. Zo konden zij hun visie op de plannen geven en het hoe en waarom daarvan toelichten. 


Resultaat
  • Het onderzoek van Motivaction heeft MeyerBergman Erfgoed Programmering geholpen om de Nederlandse overheid te overtuigen van de potentie en haalbaarheid van het plan Made By Holland.
  • De steun voor het plan, in combinatie met een bieding, hebben ervoor gezorgd dat Made By Holland als winnend plan is gekozen. 
  • Made By Holland staat nu voor de geweldige uitdaging om van Paleis Soestdijk een plek te maken om te ontmoeten, genieten en verblijven voor iedereen en er op die manier een nieuw leven en een nieuwe functie aan te geven.

Meer weten? Neem direct contact op met onze onderzoekers:

Jeroen Senster

+31 (0)6 112 909 67

Andere interessante cases:

Case KNGU: de trainer/coach centraal

Ministerie van Infrastructuur en Milieu: Onderzoek ontwikkeling en inrichting randstad

ESOMAR02.jpg LidVanMOA.png ESOMAR02.jpg GLOBALNR02.jpg

  ISO14001.png  ISO20252.png  ISO26362.png